اخبار

چرا شورای نگهبان به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متصل نشده است؟
سخنگوی شورای نگهبان درباره علت متصل نشدن این شورا به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: شورای نگهبان سامانه‌های متعددی دارد و بدون الزام قانونی، متن طرح‌ها و لایحه‌ها و نظرهایش را بر روی این سامانه‌ها منتشر می‌کند.

هادی طحان نظیف در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: به نظر می‌رسد سامانه ارتباطات شورای نگهبان که بخش‌های مختلفی درباره وظایف شورای نگهبان در مسائل حقوقی و انتخابات دارد، از سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات جامع‌تر و پیشروتر باشد.  

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، سازمان‌ها و نهاد‌های وابسته به حکومت و مؤسسات خصوصی را با شرایطی، ملزم به ارائه «اطلاعات عمومی» مانند آمار و ارقام ملی و رسمی و اسناد و مکاتبات اداری کرده است.
 
سخنگوی شورای نگهبان در حالی از ارائه و انتشار نظر‌های این شورا در پایگاه و سامانه اين نهاد توضیح داده است که بر اساس آیین نامه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، درخواست و پاسخگویی به تقاضای دسترسی به اطلاعات باید از «سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» انجام شود.  
در قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، به هر ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی داده شده و هر دستگاه و سازمان باید حداکثر تا ۱۰ روز، پاسخ درخواست کنندگان را بدهند.  
 
سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در حالی فعالیت می‌کند که پس از حدود ۶ سال هنوز برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها به آن متصل نشدند.
 
دبیرخانه شورای نگهبان، دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان بازرسی کل کشور، پزشکی قانونی، زیرمجموعه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت مانند سایپا و ایرانخودرو بخشی از نزدیک به ۶۰۰ دستگاهی هستند که هنوز به این سامانه متصل نشدند.
 
به علاوه نزدیک ۳۰۰ دستگاه و نهاد تا دهم آبان ماه، با وجود اتصال به سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، حتی یکبار هم پاسخ درخواست کنندگان اطلاعات را نداده‌اند. (فهرست دستگاه ها در بخش اسناد سامانه منتشر شده کمیسیون در دسترس عموم قرار دارد )